Футбол - "Лозенец Ол Старс"

 
 

Аматьорският футболен отбор „Лозенец Ол Старс“ продължава да жъне победа след победа във Форум лигата. Тимът към Народно читалище „Пробуда – Лозенец“ има осем успеха от осем мача с уникалната голова разлика от 76:16.

Това е дебютният сезон на новосформирания отбор „Лозенец Ол Старс“ и футболистите впечатляват всички в Българската Футболна Лига на Интернет Форумите (Форум лига). За всеобща изненада „лозенчани“ категорично надиграва съперниците си и не е загубил точка в първите си осем мача. Те са абсолютен фаворит за изкачването в по-горна група.  

Отборът от Лозенец е сравнително млад. Неговото формиране започва преди около година, но амбицията и желанието на неговите играчи и поддръжници бързо го праща в аматьорската лига. Лигата е съставена от 44 отбора, разделени в три дивизии и се определя като „аматьорска“, тъй като играчите участниците са любители и играят за удоволствие. Въпреки това повечето мачове не отстъпват по нищо на тези от „В“ група и дори събират повече публика от третия ни ешалон.

Освен с интересната, динамична игра и непредвидимият изход от мачовете, аматьорският футбол привлича и с железния феърплей наложен от отборите и организаторите. Отборът на „Лозенец Ол Старс“ е съставен от 18 лозенчани, като сред тях има бивши професионални футболисти, но основно отборът разчита на млади играчи. Впечатление с изявите си правят Тодор Тодоров, Юмер Рашид, Томас Николов и Кристиян Иванов. Тодор и Юмер са на по 19 години и се отличават със страхотни футболни качества. Двамата се подготвят индивидуално и се надяват на професионални договори, като Тодор Тодоров това лято беше на проби в Перуджа Италия и Блекпул Англия.

Интересното е, че сред най-запалените фенове на тима са телевизионните звезди Алекси Сокачев и Милена Милотинова. Синът на Милена – Асен дори играе в отбора, а известният коментатор не пропуска мач на „лозенчаните“, като обикновено е от най-разпалените при анализа след срещата.

„Лозен Ол Стартс“ се финансира от самите играчи, като част от необходимите средства се поемат от Народно читалище „Пробуда – Лозенец“. Въпреки това основателите на тима се надяват и на допълнително финансиране и вярват, че все още има хора, които са склонни да подкрепят истинския, неопорочен от договорки футбол.

източник - www.big5.bg